Ett år har gått och vi har blivit rikare på kärlek!

Att vara familjehem är något som jag och Henrik alltid har pratat om, längtat efter, önskat oss. Innan barnen föddes var vi “prova-på-föräldrar” som kontaktfamilj. Galet! Många gånger hade vi hjärtat i halsgropen och undrade om vi nånsin skulle kunna leverera barnet till sin mamma levande, men oj vad mycket kärlek och livserfarenhet han gav oss som vi aldrig skulle vilja vara utan.

Att bli familjehem

När vi så landade i Eskilstuna kändes det som om det fattades något/någon och några andra familjer som vi känner var familjehem och visade upp den bästa sidan av det uppdraget. Vi bestämde oss för att ansöka vi också och plötsligt stod han där!

Hussein och katten Timmy

Den 19 december förra året flyttade Hussein in. En 17-åring som gjorde oss till tonårsföräldrar över en natt. Barnen fick en storebror och allt hade ett rosa skimmer runt sig. Allt, förutom att han mådde så dåligt i väntan på uppehållstillstånd. I februari fick vi lära oss att leva med ångest och ett ständigt vakande över en ledsen kille. När så uppehållstillståndet äntligen kom i mars började allt så sakterligen vända. Under sommaren fick vi se en kille som skrattade igen och som började se meningen med livet.

Frisbeegolfen har varit en räddningsplanka i rehabiliteringen.

Ett barn blev vuxen

Den här hösten har vi fått vara med när ett barn blev vuxen. Hussein är otrolig på svenska, fungerar jättebra i skolan, har fått ett extrajobb och är harmonisk. I november fyllde han 18 år. Vuxen i lagens mening och i samma veva började han ta ansvar för sig själv och sina val.

Födelsedagsbarnet.

Ett år tillsammans med dig har lärt oss så otroligt mycket om livet, om orättvisor, om ångest och om kärleken till ett barn. Det här året av med- och motgångar har gjort vår familj starkare. Det har inte alltid varit lätt, men vi skulle aldrig vilja vara utan dig. Tack för att du finns, Hussein, och att du stått ut med den här knäppa familjen i ett helt år!

Syskonen <3

En riktig storebror som tar hand om sina småsyskon i vått och torrt.

Bli familjehem

Rika på nya erfarenheter vågar vi rekommendera er andra att bli familjehem. Har ni plats hemma och i hjärtat är ni rätt personer. Våga hjälpa andra! Ni blir lyckligare! Stå kvar – stå ut – älska och vinn ett annat hjärta!

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.