Ett aktivt julfirande

Julafton med vackert väder och pulkaåkning

10 minusgrader och strålande sol. Det var det som Eskilstunaborna vaknade upp till på julaftonsmorgonen. Så vackert och fridfullt! Hur skulle vi utnyttja vädret? Åka skridskor på Isstadion? Sagt och gjort. Fram med utrustning och packa in familjen och farmor och farfar i bilen tidigt för att hinna innan julfirande. Det visade sig vara stängt!

Besvikna och påklädda letade vi efter andra alternativ. Det var för lite snö på marken för pulkaåkning, men så kom vi på att de sprutar på med snökanoner i Vilstabacken. Det blev en härlig pulka-, snowracer- och stjärtlappsåkning under dryga timmen innan vi avslutade med varm choklad och pepparkakor vid en solvägg.

Snökanoner gjorde pulkaåkningen möjlig.

Klättra upp för att åka ner. Det här är en slalombacke som ganska snart blir väldigt brant.

En härlig utedag.

Varm choklad i ett gott sällskap.

Sedan kunde vi med gott samvete fira in julen med god mat, godis och Kalle Anka. Tomten kom till barnens stora glädje och lego och spel stod på önskelistan.

Paketöppning.

Julfirande på Skridskobanan

Juldagen var mer mulen, men killarna hade bestämt sig för att åka skridskor så på förmiddagen åkte de iväg och åkte på en öppen isstadion. Hussein provade för första gången och Laban kämpar för att hålla balansen. Själv åkte jag till Friskis och gjorde av med några julkalorier.

Första gången i ett par skridskor.

Det är lite svårt med balansen.

Övriga aktiviteter under julledigheten

I mellandagarna gick vi på bio, tog skogspromenader, grillade korv på ängen utanför oss och hade massor av lekdejter med nya kompisar till barnen. Mellandagarna inkluderade även ett besök till Leos lekland och till badhuset.

På väg mot en skogstur.

Pappas lekland är skogen. Det ligger i hård konkurrens med Leos lekland, men vi föräldrar röstar i alla fall för skogens äventyrsbana.

Mor och dotter.

Med lite mutor fick vi dessa två på samma bild.

En eld gör något med stämningen. Korv- och mashmallowsgrillning är livet.

I skrivande stund är vi på väg till Branäs för att avsluta julledigheten med slalomåkning. Vi återkommer med en rapport därifrån så småningom.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.