En sommardag i april

Det här vädret. Man kan aldrig få nog av att prata om vädret. 25 grader i april, vad händer egentligen?? För några veckor sedan när snön fortfarande täckte marken frågade vi oss om det möjligen skulle bli någon vår i år.

Nu exploderar det med vårtecken i naturen.

Äntligen shorts!

Igår hade Laban och pappan shortspremiär och på förskolan är Laban alltid första barnet i shorts. Då vet de att det är vår, brukar personalen säga. Därför sprang Laban in till barngruppen och skrek:

Nu är det vår! Titta vad jag har på mig!!

På kvällen frågade jag om han hade frusit, men han sa bestämt att han aldrig fryser och det är faktiskt alldeles sant. Varmare människa får man leta efter! Det är som att han blir fri när han äntligen får på sig shortsen igen.

Underbara vår!

Lars Winnerbäck sjunger om en vårdag i november, men visst är det mer underbart med en sommardag i april?

Frukost ute och fästingvaccin!

Imorse var det frukostpremiär i solen och hela familjen var samlad. Visst är det underbart att äta frukost ute? Det är som att livet liksom vaknar på nytt igen!

Frukosten smakar mycket godare ute!

Med våren kommer också småkrypen och i år var det dags att vaccinera Nelli mot TBE. Hennes fjärde spruta. Inte ett skrik. Inte ett pip. Efteråt sa hon: ”Trodde du att jag skulle skrika eller? Jag är stor nu, mamma!” Det var en stolt tjej som gick ut därifrån. Nästa gång hon ska ta sprutan är hon 12 år. Det känns som evigheters evigheter dit.

Jag hade helt glömt bort att det var gratis för barn, så vi åkte till stället där jag och Henrik vaccinerade oss förra året. De hade inte avtal med landstinget, men en fantastisk service. Ibland kan det vara värt några hundralappar. Det kändes inte som att vi kunde vända hem när jag förberett Nelli på sprutan för att sedan boka en tid på vårdcentral en annan dag.

Det är skönt när det är gjort!

Vårliga aktiviteter.

Hussein ser vi inte mycket av. Han kastar frisbee med nyvunna vänner varje ledig sekund och det är underbart att se hans lycka när han kommer hem. Underbart är det också att en hel klubb har tagit honom till sig. De lär honom teknik och ger honom en frisbee då och då. De är så hjärtligt snälla så man blir tårögd.

Våren innebär för mig att ta på mig löparskorna igen, men oj så segt det är efter en hel vinter. Det känns som att benen inte vill lyfta från marken. Övning ger färdighet och förhoppningsvis är jag snart i form igen.

För Henrik betyder våren och sommaren nya projekt. Just nu håller han på att bygga ett vindskydd i anslutning till tomten.

Här snickrar han för fullt.

Att ta en glass i vårsolen tillför också vardagen något extra.

Tummen upp för vädret, årstiden vi precis kommit in i och årstiden som snart kommer.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.