En skogsdag på tu man hand

Henrik är strövarledare för ett gäng barn mellan 8 och 12 år och Nelli vill så gärna bli en strövare. Förutsättningarna för att bli det är att orka gå längre sträckor, helst med packning, och att kunna tälja med kniv. ”Okej, då får jag lära mig det!”

Ett eget Strövaräventyr

Sagt och gjort. Henrik och Nelli startade sitt eget Strövaräventyr en söndag i mars och tog sig ut i skogen för att träna på dessa färdigheter. I väskan hade de packat med stormkök, kniv, nudlar, vatten, muggar, kexchoklad och varm choklad.

Dags för äventyr!

De tog sikte på skogen bakom huset och Nelli bar sin väska HELA vägen.

Med skogen som utmaning.

Videkissarna har vaknat till liv. Ett vårtecken?

Väl ute i skogen tog de fram stormköket som Nelli fick hjälpa till att sätta ihop och började koka vatten som skulle finnas till nudlarna.

Under tiden vattnet kokade lekte de kull och tränade på att tälja med kniv. Eftersom Nelli inte har någon greppförmåga i vänsterhanden fick Henrik hålla i pinnen som skulle täljas, medan Nelli höll i kniven.

Såhär såg det ut i praktiken.

Vi tar gärna in tips på hur man med en hand ska kunna tälja på egen hand!

Till efterrätt blev det storfavoriten kexchoklad.

En dag får hon vara med!

De hade en toppendag ute i skogen och Nelli var så lycklig att hon hade fått vara Strövare för en dag. Vi tror att hon en dag står där i Strövargruppen med sin ryggsäck och orkar ta sig samma sträckor som de andra. Envisare barn får man leta efter!

En glädje i att våga, kämpa och kunna – utifrån sina egna förutsättningar.

Underbar stund för far och dotter!

Hjältar på TV – förebilder för barn som behöver en extra drivkraft!

Vi tittar på Vinnarskallar på tv4 nu, och tidigare tittade vi på Mot alla odds. Båda programmen handlar om personer som klarar saker mot sina förutsättningar och det är vår drivkraft att Nelli en dag ska klara sånt som hon inte ”borde” klara. Nellis drivkraft är att hon vill göra som alla andra, och det är tillräckligt motiverande! Dessutom har hon en pappa som hela tiden flyttar gränserna och visar att det omöjliga är möjligt – om och om igen!

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.