En ny och nödvändig vän flyttar äntligen in

Det här med att vara aktiv familj innebär att vi också vill vara aktiva på andra platser än Eskilstuna. Vi vill upptäcka Sverige och världen! Nu när vi är fem i familjen samt har en rullstol och massor av packning när vi ska iväg har vi insett vikten av större bil.

I vår nuvarande bil såg det ut så här på väg upp till Idre. Då fick inte rullen plats…

Beslutsångest

Att ständigt hänga på Blocket och leta efter en bra bil till ett bra pris och med allt vi tycker att vi vill få ut av en bil – det har nästan gjort oss maniska. Det sista vi har pratat om innan vi somnat och det första vi pratat om när vi vaknat har varit för- och nackdelar med bilarna vi sett på Blocket. Medan vi velat, gjort listor, tänkt och funderat har bilen vi ställt in oss på försvunnit och processen har fått börja om.

Så här systematiskt höll vi på. Här är jag min far upp i dagen!

Äntligen köp

Igår bestämde vi oss för att åka till Stockholm och titta på två bilar vi förälskat oss i. Redan på första stället kunde vi pruta ner bilen så pass mycket att vi kände oss nöjda. Såå nu är vi ägare till en Volkswagen Sharan från 2015 och ett antal tusenlappar fattigare.

Välkommen hem efterlängtade bil!

På torsdag kommer pärlan hem till oss och Skodan som kört runt på oss i över sju år blir kvar i Stockholm. Det känns bra! Nu kan vi ägna oss åt annat än bilar, även fast fingrarna drar sig till Blocket-appen fortfarande.

Tack för den här tiden!

Långresor med bil – kortresor med cykel

Nu kan vi resa och få plats för även en extra passagerare ibland. Kul och nödvändigt även om bilköp är den tråkigaste utgiften ever. Redan nu på torsdag kommer ett efterlängtat besök till oss och sex platser i bilen är ett måste.

Vår nya vän Sharanen flyttar in, men…

…våra bästa vänner i stadstrafiken är ändå cyklarna!

Det innebär att samtidigt som bilen får dubbdäck byter vi även ut cyklarnas däck. Sedan trampar vi på i regn och slask, snö och is. Dubb gör cykelfärden säkrare och vi kan leva en aktiv vardag även under vinterhalvåret. Bilen får vila tills det är dags för nästa långresa!

Härliga cykelturer…

…och mindre bekvämt väder. Lika glada är vi för det!

Och det bästa av allt. När vi åker någonstans långt bort följer cyklarna med.

Brukar ni få beslutsångest vid större inköp?

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.