Dansshow, godisbuketter och första medaljen

En efterlängtad dansshow

Förra helgen var det äntligen dags! Dags för vårens dansshow med Funkykidz. Som barnen längtat och även vi vuxna faktiskt. Det skulle bli så spännande att se vad de gjort bakom den stängda dörren varje lördag.

Smurfar och strandparty

Sedan flera veckor har de vetat vad deras grupp ska ha för tema. Theo i grupp 6-8 år fick tema beachparty och Emilias 4-5 års grupp smurfar. Taggade barn men det där med att fixa outfits kan jag tycka är lite jobbigt. Men strandkille var ju inte så svårt och att måla Emilia blå som smurf skulle vi kunna fixa. Enkelt tänkte jag, tills Emilia kläckte att hon ville vara gammelsmurfen:) Som en räddning på idétorkan gällande gammelsmurfen kom min kollega med en smurfandräkt. Den blev perfekt och Emilia längtade ännu mer till sin första dansshow.

En rolig förberedelse

Något roligare än outfiten var för mig att fixa barnens buketter. Jag hade sett ett roligt alternativ till blommor som jag visste att barnen skulle älska. Nämligen godisbuketter. Det var ett pyssel helt i min smak. Den enda som behövdes var lite lösgodis och grillpinnar. När det var klart la jag till en kvist från syrenbusken för att få lite grönt.

Godisbuetter

Äntligen dags!

Victoriahallen på Stockholmsmässan fylldes med föräldrar och barn. Theo och Emilia visade inga tecken alls på nervositet och när det var deras tur sprang de glatt upp på scenen. De hade båda sett fram emot att få köra dansshow på stor scen. Theo gjorde det även förra våren men då var Emilia för liten. Hon längtade därför extra mycket, teaterapa och danstokig som hon är.

Funky och Funkylina inleder dagens dansshow

Maskotarna Funky och Funkylina öppnade showen. Efter det var Theos grupp tidigt ut. Han var så fokuserad och fin. Vi hade inte den blekaste om vad de 3 minuterna skulle innehålla men barnen visste helt klart vad de skulle göra. Theo hade även tid att vinka på oss mitt i dansen❤

Sen var det tid för smurfan och gänget. Taggade till max gick de upp och körde sina låtar. Så söta!

Mellan barnen och maskotarna kom Wiktoria och körde några låtar. Barnen fick gå fram och sjöng och dansade nedanför scenen.

Wiktoria uppträder på Funkykidz vårshow

Finaldans och medaljutdelning

Efter en timmes tittade på olika grupper blev det dags för finaldanserna. Lika taggade och energifyllda då.

Tränarna delade sedan ut medaljer och gissa om Emilia var stolt? Hon har sett Theos funky medalj hänga på hans rum och nu fick hon ärligen en egen!

Emilia får sin första medalj

Supernöjda och glada sa barnen hejdå till sina kompisar som tog emot blommor från sina familjer. Jag plockade fram godisbuketterna och lyckan blev total!

Be Sporty stipendiet

Efter medaljutdelningen dök det upp information på skärmen som gjorde mig lite extra glad. Det stod att Be Sporty som har Funkykidz men även annan dans, gymnastik och bollträning vill uppmuntra alla till rörelseglädje. De vill bidra till att fler barn i Sverige ska få möjligheten att uppleva glädjen med idrott och rörelse. Även de familjen med små ekonomiska resurser. Därför har de startat Be Sporty Stipendiet som man kan läsa om på hemsidan. Superbra tycker jag!

Nöjda som få lämnade barnen mässan med både medaljer och godisbuketter.

Nöjda efter en lyckad dansshow

 

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.