Botox och gips på båda benen

För snart två veckor sedan fick Nelli botox i båda benen. Tidigare har hon endast fått botox i armen så det här var en nyhet för oss alla. Dessutom har det tidigare skett i Örebro och nu i Eskilstuna. Vi har varit otroligt skeptiska till botox, eftersom det är ett nervgift som man sprutar in. Dessutom innebär behandlingen att barnen sövs vilket alltid medför risker. Nu bestämde vi oss ändå för att göra ett försök eftersom alternativet kan vara att tidigarelägga operation och det brukar vara sämre.

Botox

Botox gör så att de spastiska musklerna slappnar av och för Nelli ska det i bästa fall leda till att vadmusklerna slappnar av och hälsenan stretchas ut. Detta för att förskjuta en framtida förlängning av hälsenan via operation.

Innan botox blev det lek i lövhögarna.

Bemötande

Inom alla yrken som tar hand om människor i utsatta och icke utsatta situationer är bemötande A och O. I det här fallet var bemötandet fantastiskt från sekunden vi klev in på operation till att Nelli lämnade uppvaket några timmar senare. Jag och Nelli kom in och fick ta av ytterkläderna. Nelli blev placerad på en brits och fick en infart i armen. Vidare till operationssalen. Medicin i infarten. Somnade direkt!

Henrik hann inte ens till sjukhuset förrän hon redan var sövd. Han fick möta upp henne på uppvaket och väl där vaknade hon med ett leende, åt en smörgås och vandrade hem.

Så här glad var Nelli när hon kom hem.

Gipsade ben

I onsdags var det så dags att gipsa båda benen i ett stretchingläge som gör att hälsenan töjs.

Nelli valde grönt gips på höger ben och lila gips på vänster ben.

När hon satt på britsen efteråt sa hon: ”Jaha, då får vi se om jag kan gå nu”. Då sa sköterskan: ”Kunde du gå när du kom hit?” ”Jaa” ” Då kan du säkert det nu också!” Så Nelli reste sig och GICK därifrån. Se på filmen så bra det gick.

En gång i veckan i sex veckor är det omgipsning med mer och mer töjning och sen får vi se vad resultatet blir.

Nu är det sex veckor till molliin kan användas igen. Pappa vann memory som ni ser.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.