Badsjöar i Berlin – här kan du öva sommarens simtag bäst!

Sommar, sol och härliga bad. Många tänker kanske inte så ofta på att även storstäder kan vara fantastiska sommarresmål. Vi har som vi tidigare skrivit en stor kärlek för Berlin och denna helg råkade vi pricka in ett fantastiskt sommarväder med temperaturer som nådde över 30 grader även på kvällarna.

Så vad är då viktigast att packa ner i resväskan för storstadshäng när man vet att vädret kommer att hålla Medelhavsklimat? Badkläder så klart!

Storstad och värmebölja – ingen panik – det finns gott om svalkande alternativ!

Alexanderplatz

Badsjöar

Berlin har stora möjligheter för att öva simtagen i sommar. Närmre 7% av staden är faktiskt vatten. Det finns ett stort antal badsjöar och s.k ”strandbad” och förutom sjöarna så har Berlin flertalet friluftsbad som bjuder in till svalkande dopp. Här kommer några favorittips från Lundafamiljen!

 

BadsjöarBerlin

IMG_20170528_093108

Wannsee

Den kanske mest kända av Berlins badsjöar är härliga Wannsee eller rättare sagt Grosser Wannsee där man både kan bada, segla och utöva en mängd olika vattensporter. Själva strandbadet Wannsee byggdes 1929 och är otroligt populärt bland Berlinarna. Wannsee är ett bra alternativ för barnfamiljer då det är långgrunt och självklart har en lekplats i anknytning till den mjuka sanden.

Servering, omklädnings- och duschmöjligheter gör det så klart ännu mer idealt för familjen. För oss som inte är boende i staden är det viktigt att kunna ta sig runt kommunalt och hit går det S-tåg från stadens mitt. Resan tar knappa halvtimmen och går flera gånger i timmen.

IMG_20170528_104638

Schlachtensee

Schlachtensee sägs vara den renaste av alla sjöarna i Berlin och lockar med båtuthyrning och en sandstrand kantad av skog. Schlachtensee har en nästan 7 kilometer lång strandpromenad och längs med strandpromenaden ligger den charmiga restaurangen ”Fischerhütte” som självklart har en lekplats för barnen. Det är även här man kan hyra roddbåtar. För den som vill prova fiskelyckan ska tydligen Schlachtensee ha ett rikt fiskeliv!

Jungfernheide Teich

Eftersom vi för det mesta bor i västra delen av Berlin så är strandbad Jungfernheide Teich den sjö som går snabbast att ta sig till med S-tåg för oss. Jungfernheide Teich är en av de lite mindre badsjöarna och under varma sommardagar är här inte fullt lika mycket folk som det annars kan bli i Wannsee. Vi gillar de lummiga omgivningarna och att det finns möjlighet både till att hoppa från brygga och att gå i från sandstranden.

Tänk på att strandbaden i Berlin tar ett litet inträde. Detta ger i gengäld badvakter, toaletter och omklädningsfaciliter. Vi tycker att det är mer än värt en femtiolapp för en heldag på playan i storstaden!

IMG_20170528_102546

IMG_20170528_104801

Båttur på Spree

Om man tröttnar på att bada och det fortfarande är vindar från Afrika som gör storstaden till en puttrande kittel, då finns det även några andra alternativ till svalka.

En båttur på Spree är alltid uppskattad av både barn och vuxna och ger både lite sightseeing men framförallt lite vind och kylda drycker. Det finns ett otal båtoperatörer och längder på turen att välja mellan och det behövs sällan bokas i förväg. Skulle man vara på weekend utan barn så rekommenderar vi även en kvällstur med middagsservering! Berlin by night!

IMG_20170528_142344

FONTÄNER och Parker

Vad vore ett storstadshäng utan att bada i fontäner! Du hittar dem överallt, från minsta lilla kvarterstorg till de stora boulevarderna som Kurfürstendamm. En paus på en bänk i skuggan och möjligheten till att doppa fötterna i en fontän. Charmen med storstadssemester på sommaren!

Sist men inte minst – vad är väl ett bättre andningshål med skuggplatser än en eftermiddag i något av de många parkerna som Berlin erbjuder? Parken vid slottet Charlottenburg, Tiergarten eller varför inte Viktoriapark i Kreuzberg.

Så tveka inte att göra en sommartripp till en storstad som Berlin – det är faktiskt under sommaren som Berlin visar sig från sin bästa sida!

IMG_20170528_155907

IMG_20170529_073138

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.