Äppelkaka på stormkök

 

Nybakad paj i skogen? Galet. Galet gott! Landar fint i magen på en bädd av pasta.

Det kräver lite förberedelse men väl på plats i skogen så är det inte så krävande. Bara smarrigt som tusan!

Äppelkaka på stormkök (för 4 pers)

  • ca 3 äpplen
  • 1 msk flytande honung / 2 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • ev några droppar citron
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1/2 dl flytande honung / 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ev 1 krm nymald kardemumma

Glöm inte att ta med detta till skogen:

  • Stormkök – gärna med teflonbeläggning
  • Tändstickor
  • Stekspade
  • Aluminumfolie
  • en liten klick smör
  • Vaniljsås
  • Tallrikar och skedar
  1. Hemma i köket börjar du med att skala äpplena. Klyfta sedan i tunna, tunna skivor. Lägg i en plastpåse och tillsätt kanel, honung/socker och ev citron. Knyt ihop.
  2. Smält smöret. Låt det svalna något.
  3. Vispa ägg och honung/socker med elvisp.
  4. Tillsätt alla torra ingredienser och det smälta smöret. Rör ihop och häll över i en plastpåse/spritspåse.
  5. Ute i skogen startar du stormköket på låg värme. Hetta upp ”stekpannan”.
  6. Gör ett litet hål i påsen med smeten och spritsa ut smeten och tryck sedan ner äpplebitarna. Lägg på folie. Grädda försiktigt tills smeten börjar stelna och botten ser gyllenbrun ut. Risken är att det blir för varmt i mitten så dra bort pannan från värmen med jämna mellanrum och låt eventuellt kakan gå på eftervärme under folie. Vi säger hellre för smetigt än bränt!
  7. Slå dig ner på närmsta stubbe och avnjut äppelkakan med vaniljsåsen!

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.