Aktiva tillsammans!

Nytt år – 2017 är här! Nu lägger vi lediga dagar bakom oss och startar upp ett nytt år med nya utmaningar, äventyr och upplevelser! För oss i Lundafamiljen har 2016 varit ett fantastiskt år med många nya upplevelser och spännande aktiviteter. Vi ser fram emot ett 2017 som även det kommer att fyllas med många roliga gemensamma aktiviteter och en fartfylld vardag!

Lundafamiljen

 

Fysisk aktivitet varje dag

Vi är väldigt duktiga på att låta våra barn vara fysiskt aktiva varje dag, men det är minst lika viktigt att vi som vuxna också gör någon form av fysisk aktivitet i vardagen. Att kunna ta en promenad utomhus under lunchen är guld värt för mig. Alla mår vi bättre av att röra oss, vi sover bättre på natten och vi orkar mer på dagen. Vi kan hålla fokus och koncentrationen uppe mycket längre under långa arbets- och skoldagar. Ta omvägen hem från förskolan, låt alla ”måsten” vara för en timme eller två och umgås utomhus istället! Alla mår så mycket bättre av frisk luft och rörelse i sin vardag!

Knaståsviken

Aktiva tillsammans

Vinter innebär ju för många av oss snö. Med ett landskap av snö är det lätt att vara aktiva tillsammans, åk pulka, gör snöänglar, ha snöbollskrig i trädgården eller prova att åka skidor på längden eller utför. Men för oss skåningar blir snön ett allt mer sällsynt inslag under vinterhalvåret och för oss innebär vintern ofta istället upptäcksfärder i skogen, promenader längs havet för att leta strandfynd eller göra strandänglar istället för snöänglar. Vårens och sommarens aktiviteter får en ny spännande vinkel med overaller, reflexer och ficklampor. Gör en gemensam cykeltur eller runda med sparken och leta upp nya lekplatser.  Unna även er som vuxna en riktigt bra sparkcykel och vi lovar att ni får många roliga timmar tillsammans! Är det riktigt dåligt väder med snålblåst, regn och rusk så är ett besök på ishallen en vinteraktivitet som står högt i kurs hos våra barn.

 Strandfynd

 Skrylle

 På jakt efter strandfynd

 Geologen

Bli inspirerad till en aktiv vardag

  • Med nytt år kommer möjligheten till nya vanor – ta er tiden till fysisk aktivitet varje dag!
  • Bli inspirerad av aktiva familjer – följ i sociala medier, ta ideér, prova något nytt!
  • Låt inte vädret styra – investera i bra kläder som tåls att vara aktiv i!
  • Motivera alla i familjen att vara aktiva –  allt blir så mycket roligare tillsammans!

Ge er själva ett nyårslöfte för bättre välmående – låt 2017 bli ett aktivt år!

Jullov på Liseberg

 

 

 

 

 

 

 

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.