Lager på lager är ett ofta använt uttryck, men visste du att om du använder rätt lager så kommer du inte bara spara pengar, du bidrar även till en mer hållbar värld och det kommer att förenkla din vardag. Tror du oss inte? Fråga Åmålsfamiljen om Allsäsongskläder:  

 

  • “Att aldrig riktigt veta vad det kommer bli för väder, när årstiden inte riktigt bjuder på det förväntade och en budget som kräver hållbarhet och smarta lösningar – ja, då satsar vi på våra allsäsongskläder!”

Läs hela inlägget här

Det kan bli kostsamt att köpa nya kläder till både dig och familjen för varje ny årstid som kommer. Ännu dyrare blir det då det är svårt att förutse vädret. Genom att använda rätt underställ, mellanlager och skalplagg kan du klara dig hela året med endast 4 klädkombinationer. Det är vad vi kallar Allsäsongskläder.

 

1. Underställ

Allsäsongskläder börjar med ett bra underställ. Det våra ambassadörer värderar högst är underställets värmande egenskaper och dess förmåga att transportera bort fukt. Genom att använda ett bra underställ med rätt kvalitéer kan den användas minst 150 dagar om året.

2. Värmande lager

Beroende på vart du bor i Sverige och hur aktiv du är i din vardag kan det vara bra att anpassa ditt mellanlager efter just detta. Vi har nedan sorterat in mellanlagret i 3 olika nivåer där alla väger olika och ger därför olika mycket värme. För att Allsäsongskläder ska fungera året om så rekommenderar vi att du varierar mellan ett tunnare mellanlager och ett tjockare, på så vis kan växla mellan dem på kalla respektive varma dagar.

3. Skalplagg

Skalplaggets huvudsakliga uppgift är att hålla dig varm och skydda dig mot vind och väta. Men hur mycket vattenpelare och vindtäthet är egentligen nödvändigt i din vardag? För att kunna använda ett skalplagg året om bör du ha en jacka som funkar både i skidbacken och under cykelturen till jobbet. Vi rekommenderar ett skalplagg med vind- och vattenpelare mellan 5000 till 10.000 för att också behålla följsamheten i plagget.

Sammanfattning

Börja alltid med ett bra underställ som transporterar bort fukt och håller värmen. Variera mellan ett tunnare och ett tjockare mellanlager för att få det att hålla året om. Välj ett skalplagg som tål det mesta väder men ha i åtanke hur din vardag ser ut.

Nuuk set herr

Nuuk set herr

Kombinationsunderställ i ull & polyester

Nuuk set dam

Nuuk set dam

Kombinationsunderställ i ull & polyester

Nuuk set JR

Nuuk set JR

Kombinationsunderställ i ull & polyester

Helios set dam

Helios set dam

Underställ i polyester

Helios set JR

Helios set JR

Underställ i polyester