Säsongens sista åk på snowboard!

 

En av fördelarna med att bo i Norrland är att man kan åka snowboard och skidor en stor del av året och på hemmaplan. För några veckor sedan fick Enya och pappa Stefan lust att träna lite extra på snowboard men vi var inte på någon skidanläggning och hade inte lust att åka till någon heller. Sagt och gjort, brädorna lastades på cyklarna och vi trampade iväg till en stor och bra backe i närheten av där vi bor.2017-04-22 12E

Manuell lift

Väl framme gällde det att ta sig upp till toppen. Eftersom denna backe inte har någon lift gick vi upp för att sedan kunna åka ner. Att gå upp för backen bärandes sin snowboard gör att man håller värmen uppe! Efter några åk orkade vi inte spänna av och på Enyas snowboard för varje åk utan pappa Stefan och mamma Anna turades om att agera lift istället. Lätt för Enya men tungt för föräldrarna.2017-04-22 12E4

Och inte helt utan problem då jordens dragningskraft gjorde att Enya tappade stövlar, snowboard och allt. Vi fick vända och vrida lite för att hitta bästa greppet att bära henne med. Efter ett par försök kom pappa på bästa sättet!

2017-04-22 12E6

Mjuk snö

Det var inte det bästa föret eftersom snön hade hunnit bli varm och var på väg att smälta bort. Det var ungefär som att åka snowboard i slush vilket kan tyckas vara passande med tanke på att det även är namnet på den overall Enya hade på sig. Denna backe är dessutom helt opistad och det gör också att föret inte är lika bra som på en skidanläggning. Men för Enya som fortfarande är nybörjare på snowboard var det bara bra. Det gick så där lagom fort så att hon hade tid att träna sig på att hålla balansen och luta sig åt rätt håll.

2017-04-22 12E5

Bra träning

Eftersom det var föräldralift i backen där vi var och snön var så pass mjuk blev vi efter ett tag ganska trötta alla tre. Det tar på krafterna att träna på sin snowboard och vi hade inte tagit med oss någon matsäck. Vi var så nära hemma och gjorde denna utfärd spontat och hade inte tänkt att vi skulle hinna bli så trötta som vi blev. Stefan och Enya var väldigt nöjda och glada efter sitt träningspass på snowboard.

2017-04-22 12E3

Trampade vidare

Vi bestämde oss för att fortsätta vår tur med att cykla bort till Hertsö miljögård som ligger bara en kort bit från backen vi var i. På Hertsö miljögård säljer de hembakat fika, varma mackor, våfflor och diverse handarbeten. Miljögården är inrymd i en Norrbottensgård alldeles nära koloniområdet och de har får, kaniner, hönor och sommartid även grisar just intill. En tur till Hertsö miljögård är alltid uppskattat i vår familj och vi lovar att ta er med dit i något framtida inlägg här på bloggen.

2017-04-22 12E2