Mullsjöfamiljen i laglöst land

Krutlukten ligger konstant i luften. Kassörskan i den lilla souvenirbutiken står med händerna i luften och ber om nåd. Hon har fyra pistoler riktade mot sig när hon sträcker över fyra silvermynt till dom laglösa rånarna.

DSC_0268

Självklart gör hon det med ett leende för vi är på High chaparral. Våra barns favorit nöjespark.

25 grader och klarblå himmel. Vi packar in oss i bilen och åker mot vilda västern staden i småländska skogarna. Barnen har klätt sig i tidsenlig klädsel med undantag för Tuxer shortsen då det är för varmt för långbyxor.

Det är första helgen parken har öppet och det är lagom med folk utan köer. Första stoppet blir i butiken där dom säljer knallpulver och pickadoller. Vi tittar sedan runt lite i övriga butikerna på gågatan. Det finns allt från revolvrar till mexikanska finkläder att inhandla.

20170527_121641

Överallt är det cowboys och handelsmän/kvinnor som rör sig på gatorna i västernstaden. Lite då och då hoppar man till när det smäller. Det är alltid dueller någonstans på gatan.

Det är hela tiden skådespeleri och barnen blir inbjudna i hyss och jäkelskap av Billy the kid, Lucky luke och diverse cowboys. Alla dom “skådespelare” som drar runt på gatorna är fruktansvärt duktiga och går in för sina roller till allas stora förtjusning.

DSC_0059

Alizia handlar i den lilla indianbyn och nu är alla barn redo för lek i “Buffalo city”. En mini västern stad. Här leker alla med alla och sociala gränser suddas bort snabbt. Vi vuxna sitter och tittar på när barnen lever ut sin fantasi.

Även andra vuxna är med och leker bland dom små husen. Det ser ut som om dom har roligare än barnen i bland. Man ska inte sticka under stol med att vi var sugna på att införskaffa oss en varsin puffra och delta. Men denna gång var det lite för varmt för att vi skulle orka :)

DSC_0140

DSC_0193

20170527_141942

En “pälsjägarer” smyger sig fram till Veronica och försöker byta våran Vide i barnvagnen mot ett vapen eller en fin päls. Efter noggrant övervägande tog vi beslutet att behålla Vide:)  Även vuxna blir inblandade i skådespelarnas bravader. Det är tråkigt att behöva bryta upp leken med barnens alla nyfunna vänner. Men vi måste gå vidare.

Nu tar vi oss ända till Old Mexico. Här leker barnen vidare i den vackra mexikanska byn.  Vi vuxna sitter ner och svalkar oss med något gott att dricka. Vi ser hur barnen ibland kommer ut från butikerna med rånbyten (chokladpengar) för att snabbt försvinna in i nästa butik.

DSC_0182

DSC_0156

Efter en välbehövlig glass går vi mot västernstaden igen. Vi stannar upp på vägen och tittar på några ekorrungar som bor under taket på en västern stuga.

DSC_0286

 

Grabbarna vill se den stora showen. Den är fartfylld med både humor, farliga stunt, höga explosioner och mycket pang pang. Veronica tar med grabbarna på show medan Thomas går med Alizia och Vide på guldvaskning.  Lite stillsammare aktivitet. Pappa Thomas blir dock snuvad på allt sitt guld. Alizia tar hela rasket och byter in mot två stora guld mynt.

DSC_0028

 

Klockan springer iväg när man har roligt och vi hinner med ett besök i gottis butiken innan parken stänger. Vi rekommenderar starkt denna nöjespark. I High chaparral finns det massor att göra både för vuxna och barn.  Mängder med butiker och hantverk. Restauranger, olika shower och uppvisningar.

 

 

 

Knallpulver är något som är stor åtgång på

(Knallpulver är något som är stor åtgång på)

Det är tufft jobb att ladda puffror och samtidigt ta hand om barn

(Det är tufft jobb att ladda puffror och samtidigt ta hand om barn)

Den stora stunt showen är höjdpunkten. Men att se riktiga indianer (från USA) visa upp sin magiska dans eller åka ånglok och bli överfallen av banditer är några av dom saker som man inte bör missa.

Vi kommer besöka vilda västern många gånger denna sommar :)

20170527_111702

20170527_111638