Fisketävling och Rävafallet (Nationaldagen)

Du gamla du fria du fjällhöga nord. Du tysta du glädjerika sköna.

DSC_0030

Vi började nationaldagen med att gå på fisketävling(metartävling) som hölls i byn. Det var inte direkt några bra förhållanden då det blåste väldigt mycket. Våra flöten drev in till land mest hela tiden. Och det kändes som att vi mer var uppe på land med betet än i vattnet.

IMG_3920

Dagen till ära så försökte vi locka på fiskarna med en svensk klassiker ”Kanelbulle”, som vi tidigare på morgonen inhandlat på det lokala bageriet. Men de lät sig inte luras så lätt. Det slutade med att barnen mumsade i sig det sista av betet ;)

DSC_0019

DSC_0013

Vi valde att avsluta våran fisketur för att packa om oss och styra bilen mot nya äventyr. Vi hade fått tips om ett vattenfall som vi bara tvunget ville utforska.

Efter ca 30 minuters bilfärd parkerade vi bilen för att gå den sista biten in i skogen till vårat mål, Rävafallet i utkanten av naturreservatet Hökensås.

Loke och Joar satte genast igång med att utforska stället. Vi vuxna var inte långt efter.

DSC_0089

IMG_4218

DSC_0186

Efter en stund dukade vi upp lunchen som vi valt att göra enkel, potatissallad och kallskuret. Vi avnjöt den i solen till dånet av vattenfallet.

20170606_141523

När magarna var mätta fortsatte vi titta runt. Joar ville testa vattnet och slängde av sig skor och strumpor innan han hoppade i. Det var nog inte så varmt för han valde att bara doppa benen.

IMG_4169

DSC_0273

Vi hann även med att leka troll och sjösätta barkbåtar innan vi kände oss nöjda. Vi packade ihop våra saker och tittade över noga så vi inte glömt något skräp innan vi gick tillbaka till bilen.

vi valde en annan väg hem, igenom själva naturreservatet. Små snirkliga grusvägar som gick kors och tvärs bland många små sjöar. Ett flertal gånger fick vi vända då vi hamnade i ”vägs ände”. Men det gav oss tillfälle att utforska området ännu mer och titta ut platser att återvända till. Till slut hittade vi ändå ut och kunde ta oss hem.

Vi avslutar detta inlägg med lite mer bilder :)

DSC_0249

DSC_0152

IMG_4121

DSC_0141